Home
Despre noi
Adauga si tu
Publicitate
 
HOME
Bancuri (1621)
Caricaturi & Poze
Carti (7)
Carcoteli (2)
Citate (106)
Culmi (147)
Debut (4)
Dictionar hazliu (1)
Din presa (61)
Etc. (30)
Farse (1)
Femei & Barbati (33)
Filme (8)
Ghicitori (58)
Greseli intentionate
Haz de necaz (6)
Idei trasnite (0)
Internet & Chat (3)
Intamplari personale
Links
Minciuni gogonate
Murphy (120)
Perle (258)
Parodii (0)
Poante (75)
Poezii hazlii (11)
Povestiri hazlii (0)
Proverbe cu umor
Publicitate (11)
Sfaturi hazlii (2)
Siretlicuri (0)
Teste hazlii (3)
Umor politic (59)
Umor social (10)
VIP-uri (17)
 
Un plus de Inteligenta
 
 
 
Povesti, povestiri, schite, carti umoristice rezumate pe scurt, recenzate, comentate. (maxim o pagina dactilografiata). » ADAUGA SI TU !
 
Adrian Nastase - Tratat de aroganta - Ion Barbu

Un album de caricatura exclusiv cu si despre premierul-minune al Romaniei. 200 de caricaturi alb-negru, de un umor inegalabil, semnate de renumitul caricaturist Ion Barbu. Se adauga comentarii la adresa personajului principal semnate, printre altii, de Sorin Rosca Stanescu, Liviu Antonesei, Mircea Mihaes, Cristian Tudor Popescu, Tia Serbanescu, Dragos Musat, Basil Dancu. O ocazie unica de a te delecta cu cele mai reusite caricaturi despre un personaj politic de calibru dambovitean: primul ministru al Romaniei.Detaliile cartii:
Autor: Ion Barbu
Editura: Ziua
ISBN: 973-86293-5-7
Anul aparitiei: 2003
Editia: 1
Pagini continute: 237

Sursa: Editura.Ziua.net


Adaugat de Umor.ro (0 ani) - Rm. Valcea - 22.10.2003
 
Adrian Nastase - Tratat de aroganta (Lansare)

Caricaturistul Ion Barbu a lansat, ieri, la Editura ZIUA, printr-un spectaculos eveniment in trei acte, un album de caricatura dedicat in exclusivitate premierului Romaniei, intitulat "Adrian Nastase - Tratat de aroganta".

La ora 10.00, un car alegoric, in care doi "medici" si doua "asistente" tratau de aroganta un manechin intruchipandu-l pe pacientul Adrian Nastase, a plecat din fata Casei Presei Libere intr-o defilare prin centrul Capitalei. "Premierul" a fost operat si din abdomenul acestuia au fost extrase oua gata fierte de la "Avicola Cornu", ce au fost oferite trecatorilor. Ajunsi in Piata Victoriei, Ion Barbu si Sorin Rosca Stanescu, directorul general ZIUA, au fost primiti de premier. Exemplarul pe care caricaturistul i l-a inmanat lui Adrian Nastase a avut atasata o foaie pe care scria: "Ferice de tara in care satira face parte din libertate!". La intalnire a luat parte si celebra catelusa ATE, care abia a trecut de vigilenta bravilor agenti SPP. Sorin Rosca Stanescu a oferit-o premierului pe ATE pentru partidele de vanatoare. Carul alegoric a parcurs traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Unirii - Piata Parlamentului.

In fata Casei Poporului, carul alegoric, care a fost insotit pe toata durata deplasarii de masinile posturilor de televiziune, a facut un scurt popas impus de trecerea coloanei oficiale italiene. Presedintele Italiei, Carlo Azeglio Ciampi, a fost salutat de poetul-trompeta Paul Daian, animatorul deghizat in vanator al carului, si cocosul sau Stuki. De altfel, strigaturile poetului au facut deliciul trecatorilor: "Poa' sa ninga, poa' sa ploua/ Premierul are oua" sau "Cate stele sunt pe cer/ Toate sunt de premier". Ultima oprire a avut loc la Palatul Cotroceni, unde Ion Barbu a oferit o carte cu dedicatie presedintelui Iliescu.

Actul al doilea al evenimentului, numit "Operatiunea Cornul si laptele" s-a desfasurat la Laptaria lui Enache, unde autorul si-a lansat propriu-zis albumul. Invitatii s-au adunat in jurul unui pahar cu lapte batut, al unui corn proaspat si al unor oua fierte de la "Avicola Cornu". Cuprinsul volumului este edificator: Adrian Nastase de la pagina 1 la pagina 239. Caricaturilor li se adauga texte semnate de Zoe Petre, Liviu Antonesei, Mircea Mihaies, Basil Dancu, Cristian Tudor Popescu, Tia Serbanescu, Ioan Grosan, Dan Perjovschi, Petru Cimpoesu, Mihai Pelin, Dragos Musat si Sorin Rosca Stanescu plus o fisa de consultatie medicala pe numele lui Adrian Nastase semnata de medicul Florin Tudose.

Actul final al lansarii a fost vernisajul expozitiei de caricatura "Conditia Romana" semnata Ion Barbu, care a avut loc la Galeriile de arta "Cornel Florea". Prezent la vernisaj, premierul a primit de la Ion Barbu un tricou pe care scria "Nastase, ce frumos suna acest cuvant!"

Sursa: Ziua.net (22.10.2003)


Adaugat de Umor.ro (0 ani) - Rm. Valcea - 22.10.2003
 
Matusa Julia si condeierul-Mario Vargas Llosa

Matusile vor fictiune, dar nu citesc literatura. Condeierii nu scriu carţi, dar produc mari cantitati de fictiune. O lume formata din condeieri si din matuşi e o lume in echilibru: cererea si oferta sunt egale.

Inainte de apariţia televizorului, in Peru, teatrul radiofonic, urmas al romanului-foileton din gazetele secolului al XIX-lea si stramos al telenovelei, asigura bunul mers al lumii. La Radio Central, un condeier de geniu manipuleaza nevoia de oroare si amor a publicului din Lima. La Radio Panamericana, tanarul redactor al stirilor tempereaza gustul pentru catastrofe al colaboratorului sau si se indragosteste de o matusa prin alianta, Julia. El are 18 ani, e student la Drept si scrie povestiri care nimeresc la cos, ea are 32, e bolivianca si proaspat divortata, in timp ce avalansa scenariilor radiofonice scapa de sub controlul fanaticului condeier, viata lui Mario si a Juliei scapa de sub controlul familiei.

De un umor nestavilit, cartea lui Mario Vargas Llosa, dedicata Juliei Urquidi Illanes, este unul dintre cele mai savuroase romane din literatura sud-americana.

Sursa: elibris.ro


Adaugat de Umor.ro (0 ani) - Rm. Valcea - 03.08.2003
 
Motanul incaltat-Charles Perrault

Citeste despre ghidusiile motanului incaltat si afla cum il pacaleste pe capcaunul cel rau.

Sursa: eCarti.ro


Adaugat de Umor.ro (0 ani) - Rm. Valcea - 03.08.2003
 
Capra cu trei iezi-Ion Creanga

Una dintre cele mai frumoase povesti din literatura romana si fara indoiala una dintre cele mai cautate povesti ale lui Ion Creanga, cel mai mare povestitor al romanilor.

Sursa: eCarti.ro


Adaugat de Umor.ro (0 ani) - Rm. Valcea - 03.08.2003
 
Pagina 1 | 2 |
 
Povesti, povestiri, schite, carti umoristice rezumate pe scurt, recenzate, comentate. (maxim o pagina dactilografiata). » ADAUGA SI TU !
 


 


Copyright 2001-2003 by Paulin Andrei. All Rights Reserved.